LAB display voor vmg

LAB display voor vmg
July 11, 2018 bert klandermans
http://prebid.org/adops/step-by-step.html#step-2-add-a-creative
https://developers.google.com/doubleclick-gpt/reference?hl=nl
Download prototype

Display concept ala prebid

doel

Het eind doel van een display oplossing is een manier om de resultaten van de VMG auction te injecteren in de DFP ad-selectie. Dit kan op dezelfde manier hoe we het met video doen. Echter bij display vraag je alle advertenties in 1x op, 1 bidrequest, meerdere imps.

wat vooraf ging

Eerder bespraken we hoe we display ads kunnen vertonen, dit liep een beetje vast doordat bert niet helemaal door had in hoeverre de placement tag los is komen te staan van de advertentie. Ook het stukje website call en prebid adapter krijgen een andere betekenis met de kennis van nu m.b.t. het gebruik van de dfp api.

doel

Mijn idee zou nu zijn om dat je hier een vraag stelt aan de multi placement openrtb controller. Deze is nu niet in staat requests te accepteren van dfp ad-units. Maar dat toevoegen lijkt me een kleine aanpassing.

Daarnaast moet er een stukje script (hard-coded) op de website komen te staan die communiceert met de google publisher tag.

Het script voert een auction uit op de rtb stack, verzameld de bids en zet de trafficking op de adslots.

Dan werkt het hetzelfde als video en kan je deals aanmaken en deals managen via dfp op een elegante manier. Mocht je toch meer een index exchange oplossing willen met price buckets. Dan kunnen we hier ook wel wat voor verzinnen. Maar doel 1 lijkt me: Zelfde opzet als VIDEO

Prototype

Download

Hieronder een prototype hoe het zou kunnen werken. De rode advertenties zijn de gewone house ads, die draaien zonder dat er biedingen komen. De groene ads zijn line-items die getraffickt zijn op key-value pairs. En de groene items worden geladen door het javascript wat ik geschreven heb.

“Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*